Wednesday, September 10, 2014

Caprese di P & P

taken in July 2011; with LOMO LC-A
呑み友Sは「ありえへん!」って絶対言うだろうけど、白ワインと合いましたぜよ。
モッツァレラが半額だったので、カプレーゼ・・・と思ったけど、いつもの店にはトマトがいいのがなくて、そうだ、桃だ、梨だ、と相成りました。先月某店で食べた桃のサラダをふと思い出したのです。

桃と梨のカプレーゼ風
材料:桃、梨、生ハム、モッツァレラチーズ、ブルーチーズ(少し)、生バジル、ケッパー、EVオリーブオイル、黒胡椒、ピンク胡椒、酢、塩

もう少しきりっと冷やしたら良かったな(<イラチなもんで)。
料理写真は撮ってないので、前にも使った気がする桃写。

まーた雨。すんでのところで窓際を再度びしょ濡れにせずにすんだ!


I start (again) taking notes of what I made and eat just pro memoria:)

Caprese of Pear and Peach
I didn't find good tomatoes (the season is over though they sell a lot), so I bought Japanese pears and peaches instead, both of which are in season now. I ate salad of pear at a bistro the other day and I liked it, and that inspired me. I'm sorry, I didn't take any photo.

Ingredients: Japanese pear, peach,mozzarella cheese, blue cheese, fresh basil, prosciutto, capers, EV olive oil, vinegar, salt, black pepper (and pink peppers)

It was really good with white wine.
I guess I could go with figs instead of the two fruits I used today:)

2 comments:

  1. わあああオシャレ!!!ピンクペッパーなんて素敵素敵*\(^o^)/*

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    1. サンキュー♪トマトを使わん時点で色味がカプリ風とは言えんのやけどね〜^^;
      でも手前味噌やけどおいしかったよ。
      ピンクのは賞味期限近くで安売りだったのさ〜笑

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