Sunday, November 20, 2016

秋色

生まれた季節は一番恋しくなる。遺伝子かなにかのなせる技?赤やら茶やらスモーキーな色が恋しくなる。土のついた根菜が無性に食べたくなる。
毛布から離れがたいあの感覚も。
I may have said before, though I love each season but I love autumn the best in a year. I assume it is because I was born in autumn and  the gene has a lot to do it. Now it is November, I crave for the color red, yellow, brown. I deadly want to eat root vegetables. I miss the way I used to cling to my blanket, to cuddle in it with my cats.
I went to my favorite bistro in Cebu City and I couldn't resist the temptation of tart tatin there, and bought two pieces to my room.
I also bought persimmon, to taste autumn like my mother loved.

食べ物の好み。これも遺伝子が大きく関わるのだろうか。昔はそれほど好きではなかったものがどうしようもなく食べたくなったりする。初夏には枇杷。晩夏にはイチジク。この時期には柿。特に柿は毎年、叔父夫妻が和歌山の柿の名産地の木からもいだものをいくらでもほしがる母のために送ってくれていた。そして今年も届けてくれた。つやつや光りつつどこかとろりとしたテクスチャーの柿を父がお供えしてくれただろう。
なんて思っていたらセブシティのオーガニックストアに柿が。日本のではないけれど、抗い難く買ってしまった。

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