Sunday, January 18, 2009

I made ginger milk pudding.  Warm 1 cup of milk to 70 degree centigrade, put 1 spoonful of sugar or honey in it, and then put it into a spoonful of ginger juice. Then leave it, don't touch or stir it. It will set in 3 to 5 minutes. It's very soft pudding; dig in before it gets cold;))


今朝はまた寒かったことよ~~~!

約10ヶ月ぶり!うわー、うそっ、なんで?元気ー?などなど・・・
とりあえず、風邪も引いてない様子、ちゃんと切り替えが出来てる様子でよかった。



写真は薑汁燉鮮奶。先日のジンジャーミルクからのリベンジ?です。
生姜汁にあっためた牛乳をどばっと入れて放置しとくと、ゆるゆるのプリンの出来上がり。香港やら台湾に展開している「義順牛奶公司 Yee Shun Milk Company」(←牛乳ブリン>m<の有名なお店です。)なんかで食べれます。
今回はレシピどおりに作ってみました。著者はあの『糖朝』のオーナーの女性。
香港甜品~ミセス・デイジーの香港スイーツ
ちょっとピリッと生姜の辛味があっておいしい。
あぁ、豆腐花を食べたくなってきた~~っ。

うつわは戸田文浩さんの面取りのお猪口(?)、それにどうしても買ってしまう貝細工のスプーン

・・・と、書いたまま下書きに放り込んでましたので、今更アップです。^^;

2 comments:

  1. that's it?! it seems too easy to make!! did you squeeze the ginger juice from real ginger or sort of ready-made juice?

    hmmm, I'll give it a try then. thanks for sharing. :)

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  2. ◆fennymun
    Yes, it's so simple, isn't it? As for ginger juice, you have to grate and squeeze real ginger to get 1T of juice:)
    The amount of sugar or honey, it depends on your taste.
    Have fun!

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