Yoda, taken in ... maybe 6 or 7 years ago? |
But aside from that cramp, I have been doing well. I have become more into cooking and eating with less material and tools than in Japan. I live in my room alone, but sometimes I share what I have cooked with my boss;) When I hear her say "Yummy!", I am so happy. Yes, cooking is really helpful and fun hobby, right? And it is also heartwarming; it makes both sides (people who cook and ones who eat ) happy.
BTW my recent hits have been Italian soda bread, ricotta cheese, onion jam, and confiture of green pepper & green lemon. I also got Japanese rice so I will cook it and make rice balls after a very loooong while. I am too excited to sleep ;D
変わらず暑い日々、長い雨季の真っ只中で湿度も高いです。毎日たっぷり汗をかいてるのに、考えてみたら水をあまり飲んでない。暑いのに慣れて、もともとそれほど水を飲む方ではなかったから、気がつけば1リットルも飲んでなかったりする。どうりで毎朝足がつるわけだ。。。でも、それを除くと元気にやっております。
料理にますますはまり、暇なときに考えるのは料理のこと食べること。食材も道具も日本にいた頃よりうんと少ないけれど、料理するのが楽しい。たまに作ったものを人に食べてもらって、「おいしい!」と心底から力強く言ってもらうと、本当に嬉しい。料理ができるってなんて幸せなことなんだろう。
今日は日本のお米にオーガニックガーデンで採ったツルムラサキのお味噌汁、同じくオーガニックガーデンで実ったキュウリでお昼ご飯をご馳走になりました。五臓六腑にしみわたるおいしさ、じわじわと力が湧いてくる感じ。日本のご飯、やっぱいいなぁ。話も弾んで充実した午前の時間を過ごすことができました。夜には別の方から日本のお米をいただいたので、明日の朝はおにぎりだー!!!と張り切っちゃって、眠れない夜を過ごしております。笑
ここに来てちょうど4ヶ月、と思ったら、日付はとうに変わって今日は10月5日。
ほなまた。
No comments:
Post a Comment