I just can't now: I started preparing dough in the afternoon,
fermenting it slowly with very little yeast, and now at midnight, on the way of the second fermentation. I have to wait for another 50 minutes, and then bake the bread. So I have to keep awake. Feeling very sleepy and cold, I'm struggling desperately against the invitation of warm futon and my cats...
I learned: it's not the right season for making bread at home; it's kind of waste of energy, too!
眠い〜〜!寝たい〜〜!布団に潜り込みたい〜〜〜!
でも昼に仕込んだパン、イーストはちょびっとなのでゆっくり発酵させて、今ようやく第2次発酵。焼き入れるまで起きてなアカン><
この寒い季節にパンを作るのって、特にこんな冷える日は、エネルギーも無駄遣いやし、ダメだー、と学ぶ。
(でもパン屋さんで、カンパーニュ、高っ!って思ったら、作りたくなったのでした。←半分に切ってもらって買ったけど^^;)
This photo is from those I took in Athens last March. He was resting under the table of a taverna. Peaceful afternoon it was.
タベルナのテーブルの下で午睡中だった猫さん。とても静かだったのを覚えてる。
in the sleepy afternoon: CONTAX Aria + Planar 50/f1.4; Athens, Greece; March 2009
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Oh I am sorry to hear you are struggling with it. I have never attempted to make bread but when I was teenager I worked in a Pizza store after school making dough there.
ReplyDeleteI bet it must taste extra good after all your hard work though.
Hi, Kevin:) Well, today is my day-off, so I took a lot of nap! haha.
ReplyDeleteThe bread tasted goooood! Indeed. It deserved my struggle;D
Oh, then, you're good at making pizza dough, I bet?;))
(I love thin crispy crust, fyi. Heehee.)
akaneちゃんは こゆ場所の ネコを探すのが うまいんだぁ。
ReplyDeleteワタシなら気づかず通り過ぎる。
・・ワタシもパン食べたい・゚・(ノД`;)・゚・
視線ちゅうか気配を感じるんかも。
ReplyDeleteほれ、外国だと、神経が敏感になるから<緊張で?!笑
パン、冬の間はもう作るまい!って思ったんやけど
カンパーニュにドライフィグとブルーチーズ入れたの作りたいし、レモンピール入れたのも作りたいし、ベールグをシナモンロールみたいにしたのとか、クリームチーズ入れたのも作ってみたいし、そして今あげたやつの材料があるので、材料がアカンなる前にやっぱ作るかなー。笑
でも今朝パスコのCM見たら食パンも食べたくなったー!シンプル卵サンドで!
食パンの型、買ったんだけど、カンパーニュよりめんどいので、これは買ってこよっかな、パスコの食パンを。笑
お互い、パンパカパーン♪ってことで^m^(なんのこっちゃら)